Srpski jezik English language

Pozovite tepih servis

011/397-54-01

Pozovite terensku službu

065/397-54-01

Vojvode Stepe 431, Voždovac, Beograd

Izbeljivanje resa na tepihu


Izbeljivanje resa ili fronsli na ivicama tepiha, u tepih servisu Marković, spada u pranje tepiha i čišćenje tepiha, pored toga što se one naknadno peru posle mašinsko dubinskog pranja tepiha i tretiraju na sasvim drugi način. One se peru nakon što je tepih osušen i izbeljuju se hloridnim i peroksidnim sredstvima za pranje i beljenje tepiha.

Ukoliko su u dobrom stanju i nisu oštećene, one se izbeljuju kako bi dobile belu boju, naravno ukoliko su bile bele. U suprotnom ako su u boji ili oštećene one se samo operu blagim deterdžentom i isperu, a nekada i samo usisaju slabijim usisivačem. Rese na tepihu treba čuvati od prljanja i fleka, pošto njihovo često pranje a posebno izbeljivanje dovodi do oštećenja istih. Često beljenje resa dovodi do njihovog istanjivanja i pucanja, a time i do potrebe za njihovom zamenom, tj, skidanje starih i našivanje novih resa na tepih. Zamena resa  na tepihu ili stavljanje novih resa, nikada nemože  zameniti kvalitet  orginalnih resa na tepihu. Kada se jednom promene rese treba menjati svake dve do tri godine prilikom pranja tepiha, to nam pokazuje dugogodišnje radno iskustvo u tepih servisu Marković. Sve ovo radimo po najpovoljnijoj ceni u Beogradu.
Tepih servis Marković
Vam savetuje da čuvate rese na tepihu, jer su one i najosetljiviji deo tepiha.

Ako su Vaše nekad bele rese na tepihu, od prljanja i starosti potamnile, postoji način da ih izbelimo, zato smo tu za Vas. 

Pozovite nas!