Srpski jezik English language

Pozovite tepih servis

011/397-54-01

Pozovite terensku službu

065/397-54-01

Vojvode Stepe 431, Voždovac, Beograd

Vodeno pranje tepiha-ispiranje do bistre kapi


Vodeno pranje tepiha, ispiranje do bistre kapi, ili pranje tepiha, sa hidrantnim crevom, je pranje tepiha gde se u potpunosti tepih natapa vodom, i detaljno ispira od deterdženta, kao i od drugih hemikalija kojima je bio podvrgnut u postupku čišćenja. Ispiranje tepiha do bistre kapi.
Pranje tepiha do bistre kapi, na žalost može se primeniti samo na nekim vrstama tepiha.
Drugim rečima vodeno pranje je kvalitetnije samo za neke vrste tepiha, ali ne i za druge, koji se ne smeju prati vodom, poput persijanera, vijetnamaca, svilenih i sl. Misli se na natapanje tepiha.
Proces vodenog pranja tepiha sastoji se od:

  • Usisavanja tepiha profesionalnim usisivačem
  • Ribanje tepiha vodom i deterdžentom sa mašinom sa prilagođenim četkama vrsti tepiha koji se tretira
  • Ispiranje tepiha do poslednje kapi deterdženta tj do bistre kapi

Posle ovog tretmana tepih je potpuno mokar i nosi se na sušenje (prirodno ili u komori).
Nakon što se tepih osuši besplatno ga prevozimo na Vašu adresu na bilo kojoj opštini Beograda. Napominjemo da pokrivamo sve opštine Beograda i to: Voždovac, Novi Beograd, Zemun, Vračar, Stari Grad, Savski Venac, Palilula, Dorćol, Rakovica, Zvezdara, Karaburma, Mirijevo...
Sve ovo možete ostvariti u tepih servisu Marković, po najpovoljnijoj ceni pranja tepiha u Beogradu.

Pranje tepiha

PROCES PRANJA TEPIHA (PO KORACIMA, UKRATKO)

1. Slikanje tepiha
2. Merenje dimenzija (m2)
3. Trešenje prašine iz tepiha
4. Pranje tepiha
5. Ceđenje i ispiranje
6. Sušenje u komorama
7. Četkanje i pakovanje

OPŠIRNIJE- OBAVEZNO PROČITATI

Pre bilo koje radnje, tepisi se najpre slikaju i arhiviraju u bazu klijenata. Zatim se mere dimenzije (m2). Ceo proces se uvek snima i u svakom momentu imamo sačuvan snimak svih radnji i realno stanje tepiha pre i posle pranja.
Tepisi prvo prolaze kroz mašinu koja ih dubinski trese sa obe strane, to je „dust remover“ ili tresač prašine. Prašina i prljavština koja se zavukla u najdublje slojeve tepiha, ovom metodom se eliminiše. To je ustvari, i navažnija stvar prilikom pranja. Tepih se bez ovog procesa i ne može oprati kako treba.
Pre početka pranja tepisi se totalno natapaju vodom, tretiraju se različitim četkama i hemikalijama u zavisnosti od vrste i debljine tepiha. Zatim, pod visokim pritiskom vode eliminiše se sva prljavštima i hemija koja je bila u tepihu. Ukoliko je tepih ekstremno prljav, proces se ponavlja i po više puta. Ova metoda pranja se ne odnosi na sve vrste tepiha (opširnije u rubrici- suvo pranje tepiha).
Posle pranja tepih se stavlja u centrifugu za ceđenje. To je posebna mašina koja omogućava da je tepih već posle 2 minuta 95% suv. Ovaj tretman je veoma važan za vunene, persijske, svilene i sve osetljive tepihe koji su rizični zbog izlivanja boja. Brzina sušenja je bitna zbog očuvanja njihovih boja. Tokom rada ove mašine ne radi se samo ceđenje, već se ubacuje i čista voda i tepih se potpuno ispira do biste kapi (princip rada veš mašine).
Nakon centrifuge, tepisi se odlažu u specijalne komore za sušenje koje su opremljenje sistemima za izduvavanje i eliminisanje vlage. Komora se isprogramira i totalno osuši tepihe bez obzira na vremenske uslove i godišnja doba. Zato smo u mogućnosti da čak i zimi možemo dostaviti tepihe za 24h od momenta preuzimanja.
Tepisi su suvi, čisti posle komore, idu na poslednji tretman. To je finish mašina, koja ih finalno usisava i češlja. Zatim se pakuju u ransportne kese koje Vam omogućuju bezbedan i higijenski prenos do Vaše adrese.

Dolazak po Vaše tepihe i vraćanje su besplatni.
Mogućnost pranja tepiha i melba na nameštaju u Vašem stanu.
Vaši tepisi su naša briga.
Prilagođavamo način pranja u zavisnosti od vrste materijala Vaših tepiha, pranje tepiha vrši se na profesionalnim mašinama sa specijalnim uvoznim ekološkim hemikalijama (antibakterijsko, antialergijsko).
Ekstracione mašine sa mokrim pranjem ili singledisc mašine sa suvim pranjem skidaju fleke uz pomoć hidrousisivača velike snage (usisne moći).
Odstranjujemo svu prašinu (grinje) koja se zavukla u najdublje slojeve Vaših tepiha.
Imamo četiri vrste pranja tepiha: suvo, polu-suvo, polu-suvo sa ispiranjem I totalno mokro pranje sa ispiranjem.
Koristimo specijalne mašine za trešenje tepiha.
Posedujemo komoru za sušenje tepiha, tako das mo u mogućnosti da Vam vratimo oprane I osušene tepihe u rekordnom roku, bez obzira na vremenske uslove i godišnje doba.
Zamena resa, porubljivanje i opšivanje tepiha.
Veliki popusti za veće kvadrature! 

Ako želite pravo pranje tepiha, onda ste na pravom mestu.

Pozovite nas!