Srpski jezik English language

Pozovite tepih servis

011/397-54-01

Pozovite terensku službu

065/397-54-01

Vojvode Stepe 431, Voždovac, Beograd

Saveti za dubinsko pranje i čišćenje nameštaja


Saveti za dubinsko pranje i čišćenje nameštajaSaveti za dubinsko pranje i čišćenje nameštaja od mebla

Saveti za dubinsko pranje i čišćenje nameštaja od mebla

Povremeno je potrebno dubinsko pranje i čišćenje nameštaj od melba, tekstila, čak i kad mrlje nisu vidljive golim okom. Najbolje dubinsko pranje i čišćenje nameštaja u Beogradu radi tepih servis Marković. Prašina koja se nalazi u svakom domu može potamniti tkaninu, Vašeg nameštaja, a naslage prašine vašoj sedećoj, ležećoj ili drugoj garnituri nameštaja može naneti štetu, tako što će joj dati stari i neuredan izgled. To su crna masna područja na krevetu, fotelji, stolici ili drugom komadu nameštaja koji koristite u Vašem domu.

Osim štoće te očistiti nameštaj, da lepo izgleda ujedno sprečavate i pojavu alergija uzrokovanih grinjama i prašinom. Većina nameštaja od tekstila može se čistiti usisavačem s dubinskim čišćenjem, ili paročistačem, medjutim mi Vam preporučujemo profesionalno pranje nameštaja u tepih servisu Marković ili nekom drugom tepih servisu u Beogradu u koji imate poverenje. 

Redosled pranja i čišćenja nameštaja


1. Uklonite sve jastuke sa garniture i odložite ih na stranu, njih operite i očistite naknadno,posebno.

2. Uzmite usisivač sa crevom i usisajte mrvice i prašinu. Prvo usisavajte najprljavija mesta, obično su to područja za sedenje i rukohvati, a nakon toga ostali deo nameštaja ili  garniture. Nemojte trljati sa crevom po tekstilu za vreme usisavanja. Ovim načinom pored što grebete tkaninu ujedno i gurate prljavštinu u tkaninu, a kasnije će te  vrlo teško izvući, prljavštinu iz nameštaja. Pustite da usisavač obavi svoj posao i pokupi sve mrvice i prljavštinu.

3. Nanesite sredstvo za čišćenje nameštaja od tkanine najprije na područja koja su najuprljanija. Pre korišćenja, pročitajte deklaraciju i način upotrebe koji sa nalazi na ambalaži, sredstva za dubinsko pranje i čišćenje nameštaja.

4. Utrljajte sredstvo za čišćenje nameštaja, nežno na garnituru, pri tome koristite čistu, malo vlažnu ili  potpuno suvu, krpu ili sundjer, zavisi od vrste materijala nameštaja koji se pere. Ako koristite suvu krpu ili sundjer sa falcom  (namenjenu isključivo za čišćenje mikrovlakana), čim se uprlja odmah je isperite ili ako imate više takvih sundjera ili krpa, onda zamenite novom. Ako koristite vlažnu krpu za ostali deo tapecirunga, češće je ispirajte čistom vodom. Svakako je perite pre nego što se prebacite na novo područje čišćenja garniture, nameštaja.

5. Primenite sredstvo za čišćenje nameštaja i na ostatak garniture, te vodite računa da ga utrljate sundjerom sa falcom. Sačekajte dok se tretirani deo ne osuši u potpunosti (kako bi ubrzali postupak, vlažna područja osušite fenom za kosu). Dok čekate da se garnitura osuši, možete početi sa čišćenjem jastuka koje ste ranije stavili na stranu. Najpre ih usisajte detaljno sa obe strane. Koristite čistač samo sa jedne strane jastuka, jer morate pustit da se ta strana osuši pre nego što počnete sa čišćenjem druge strane jastuka. 

6. Kada se garnitura u potpunosti osuši, usisajte je još jednom. Na ovaj način usisavanja uklonićete  i poslednje ostatke sredstva za čišćenje i pranje nameštaja. 

Upozorenje tepih servisa Marković


• Kada se nešto prospe po vašem nameštaju, mebliranoj garnituri, sprečite nastanak velike mrlje, upijajući sundjerom pokupite što više prljave tečnosti. Nakon što ste to učinili, očistite to mesto sa sredstvom za čišćenje nameštaja odnosno štofa.
• Neke garniture imaju navlake koji se mogu skinuti. Ako vaša garnitura ima navlake, samo ih skinite, operite ih u hladnoj vodi. Najbolje će se oprati na ruke. Nakon toga ih okačite da se osuše, jer ako ih stavite u sušionik, postoji opasnost da će se skupiti, što opet zavisi od vrste tkanine.
• Ako je vaša garnitura od mikrovlakana, koristite četku kako bi uklonili dlake vašeg ljubimca ili neke druge tvrdokorne mrlje. 
• Ako vaš usisivač ima filter, povedite računa da je čist pre nego što krenete da usisavate garnituru.
• Pored toga što je većina sredstava za pranje i čišćenje  nameštaja bezopasna, postoji mogućnost da tkanina izbledi ili izgubi boju nakon primene sredstva za pranje. Zato pre nego počnete sa korišćenjem sredstva za pranje nameštaja, isprobajte ga na tkanini sličnoj onoj na garnituri ili nekom manje vidljivom mestu garniture.
• Izbegavajte korišćenje prevelike količine vode prilikom čišćenjja. Vlažnost može stvoriti pogodno područje za razvoj moljaca, a to ni u kom slučaju ne želite.

 

Tepih servis Marković 20 godina sa Vama u održavanju higijene